Tapahtuma-aika

Tiistai 14.6.

Toimintaohjeet ja poikkeusjärjestelyt stadionilla

Meille Paavo Nurmi Gamesilla tärkeintä on urheilijoiden, yleisön, vapaaehtoisten sekä työntekijöiden terveys ja turvallisuus. Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaamme. Tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtuman järjestelyissä. Huolehdimme alueen hygieniasta ja mahdollistamme turvavälien säilyttämisen.

Saapuminen stadionille ja pysäköinti

Paavo Nurmen stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Urheilupuistossa keskustan ja Aurajoen kupeessa. Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Paavo Nurmen puistotiellä Valtion Virastotalon takana (Itsenäisyydenaukio 2 Turun Kaupunginteatterin vieressä) Paavo Nurmen Puistotiellä ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä.

Paavo Nurmi Games suosittelee urheilukansaa saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Molemmilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku alueelle tapahtuu Martin koulun puoleiselta portilta

Stadionille pääsee kätevästi Fölin busseilla ja Föli-fillareilla. Rautatieasemalta matkaa stadionille on kävellen noin 1,5 kilometriä ja linja-autoasemalta 2 kilometriä.

Mikäli saavut paikalle autolla, suosittelemme jättämään auton Turun keskustan pysäköintialueille. Stadionin läheisyydessä pysäköintitilaa on hyvin rajallisesti. Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallinen määrä osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuman aikana ei ole läpiajoa Sirkkalankadulta Itäiselle Rantakadulle.

Tapahtuma-alue ja kulku stadionilla

Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Paavo Nurmen puistotiellä Valtion Virastotalon takana (Itsenäisyydenaukio 2 Turun Kaupunginteatterin vieressä) Paavo Nurmen Puistotiellä ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä. Stadionille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon (Voisiko/pitäisikö tätä korostaa enemmän?) Kulku pääkatsomoon (A, B ja VIP) tapahtuu ainoastaan Virastotalon puoleiselta portilta. C ja D katsomoihin kulku tapahtuu molemmilta porteilta.

Tapahtuma-alueella on 5 eri katsomokategoriaa. VIP, A ja B kategoriat sijaitsevat pääkatsomossa ja pääkatsomoalueelle pääsee vain VIP -passilla sekä A ja B-katsomolipuilla. C-katsomo sijaitsee takasuoralla ja D-kategorian katsomopaikat sijaitsevat kentän kaarteissa.

Huomioithan, että tänä vuonna pääsylippuja ei ole numeroitu. Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen katsojakokemuksen.

Turvallisuustarkastus ja lipuntarkastus portilla

Tapahtuma-alueen sisääntuloporteilla suoritetaan turvallisuustarkastus. Jjärjestyksenvalvojat tarkastavat kaikki sisään pyrkivät asiakkaat ja heidän kantamuksensa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti.

Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen.

Lapsiliput

Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan Ticketmasterin lapsilipulla vanhemman seurassa veloituksetta. Lapsilipun voit lunastaa Ticketmasterissa lippuostoksesi yhteydessä.

Kielletyt esineet ja aineet

Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myös lemmikit ovat tapahtuma-alueella kiellettyjä.

Turvallisuustarkastuspisteen yhteydessä toimii narikka, johon kielletyt esineet voi jättää kilpailun ajaksi. Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Alueelta löytyy useita vesipisteitä, joista täytät oman juomapullon helposti. Sateenvarjon tuominen alueelle on sallittua.

Palvelut alueella

Yleisöalueella on kattavasti eri ruoka- ja juomamyyntipalveluita, joista voi ostaa herkulliset kisaeväät paikallisilta yrittäjiltä. Alueella on rajatut anniskelualueet ja alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan anniskelualueilla. Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Myyntipalveluissa ja lipunmyynnissä voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomoiden läheisyydessä. Käsienpesupisteet / -desinfiointipisteet löytyvät WC-tilojen läheisyydestä.

Valokuvaus

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä. Muista PNG-hashtag: #paavonurmigames

Ensiapu

Suomen Punainen Risti huolehtii yleisön ensiavusta. SPR:n ensiapupiste sijaitsee stadionin takasuoran läheisyydessä. Alueella liikkuu myös SPR:n ensiapupartioita.

Löytötavarat

Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle (Eerikinkatu 40-42 20100 Turku), puh. 0295 445 179.