KESTÄVÄ PAAVO NURMI GAMES

Paavo Nurmi Games & Festival toteutetaan vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Haluamme olla vastuullisten yleisurheilutapahtumien edelläkävijä, joka kokeilee rohkeasti uusia toimintatapoja ja tuo esille uusia suomalaista osaamista. Vastuullisuus on teema, joka on Paavo Nurmi Gamesin toiminnan keskiössä. Onnistuneilla esimerkeillä haluamme edistää koko urheiluyhteisön kestävää kehitystä ja kannustaa koko yhteisöämme vastuullisempiin tekoihin! Vastuullisuutemme ulottuu myös koko urheiluyhteisön hyvinvoinnin edistämiseen ja kehitämme jatkuvasti sosiaalisen vastuun toimintojamme.

LIIKUTTAVA YHTEISÖ

Paavo Nurmi Games liikuttaa alueen lapsia ja nuoria ikään, sukupuoleen, etnisyyteen tai tulotasoon katsomatta ja tarjoaa ponnahduslaudan nuorille urheilijoille kansainvälisiin kisoihin. PNG-yhteisö haluaa madaltaa lasten ja nuorten kynnystä aloittaa uusi harrastus sekä auttaa taloudellisesti nuorten urheilu-uran jatkumisessa.

REILU YLEISURHEILU

Paavo Nurmi Games edistää kansainvälisesti reilua urheilukulttuuria (läpinäkyvämpää päätöksentekoa, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja puhdasta urheilua) sekä edistää kansallisesti kaikkien ryhmien mahdollisuuksia harrastaa yleisurheilua. PNG vastustaa julkisesti dopingia.

PUHDAS YMPÄRISTÖ

Paavo Nurmi Games minimoi omilla valinnoillaan tapahtuman aiheuttamat ympäristövaikutukset. Ympäristötietoisuuden lisääminen erityisesti puhtaasta vedestä, Itämeren tilanteesta ja kiertotalouden mahdollisuuksista on toimintamme keskiössä. Olemme yhdessä Turun kaupungin kanssa hiilineutraali vuonna 2029. Tarjoamme tapahtumassa myös kumppaneillemme mahdollisuuden esitellä omia vastuullisia valintojaan.

Kesällä 2021 keskitymme polttokelpoisen jätteen määrän vähentämiseen tapahtumassa yhteistyössä kumppanimme Remeon kanssa. Tavoitteenamme on vähentää polttokelpoisen jätteen määrää 40 % verrattuna vuoden 2020 jätemäärään. Tapahtuman aikana tehtävään koulutetut vapaaehtoiset auttavat kierrätyspisteillä yleisöä lajittelemaan tapahtumassa syntyvää jätettä.

Yhdessä voimme tehdä tapahtumasta entistä ympäristöystävällisemmän. Näin voit vaikuttaa:

PYÖRÄPARKIT

Tiesitkö, että yli 90 % turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä Turun keskustasta? Tapahtuma-alueelle kannattaa saapua pyörällä ja jättää pyörä sisääntulojen pyöräparkkeihin. Paikalle pääsee kätevästi myös julkisella liikenteellä joten jätäthän mahdollisuuksien mukaan autosi kotiin.

REMEO-KIERRÄTYSPISTEET

Tarjoamme siistin ja ympäristöystävällisen festivaaliympäristön yhteistyössä lajitteluoppaidemme ja Remeon kanssa. Huolehdithan siis roskasi kierrätykseen. Tapahtuma-alueella on 4 kierrätyspistettä, joissa lajitteluoppaamme auttavat yleisöä kierrättämään tapahtumasta aiheutuvan jätteen.

VESIPISTEET

Ota mukaan oma tyhjä muovinen vesipullosi, jota voit täyttää tapahtuman aikana! Turun Vesihuolto Oy tarjoaa yleisölle raikasta vettä kahdessa eri vesipisteessä alueella. Vesipisteistä yksi pääkatsomon takana ja toinen takasuoralla.

RUOKA JA JUOMA

Paikalliset ruokatoimittajamme tarjoavat yleisölle mahdollisuuden ostaa paikallisesti tuotettuja herkullisia kisaeväitä. Tarjolla on myös kasvisruokavaihtoehtoja. Tiesitkö, että myös Paavo Nurmi oli nuoruusvuosinaan kasvissyöjä? Ruoka ja juoma tarjoillaan biohajoavista tarjoiluastioista, joten kierrätäthän tarjoiluastiasi biojätteeseen!

PN TURKU OY

YHTEYSTIEDOT

Chairman
Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Marketing
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

 

turku-loves-sport

Paavo Nurmi Festival

PN TURKU OY

 

omistajat_small omistajat_small omistajat_small omistajat_small

 

YHTEYSTIEDOT

Chairman

Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Events and Marketing
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

turku-loves-sport