Paavo Nurmi Games - Yleisölle

ALUSTAVA LAJIOHJELMA

Maanantai 7.6.2021 (12 lajia)

Miehet: kansainväliset päälajit 400m aidat, kolmiloikka, kiekko – muut lajit: 400m, 800m B ja C erät, seiväs

Naiset: kansainväliset päälajit 800m, 3000m esteet, pituus, moukari, keihäs – muut lajit: 400m

 

Tiistai 8.6.2021 (12 lajia)

Miehet: kansainväliset päälajit 100m, 800m, 110m aidat, 3000m esteet, pituus, moukari, keihäs

Naiset: kansainväliset päälajit 100m, 100m aidat, korkeus, seiväs, kolmiloikka

YLEISÖINFO

Meille Paavo Nurmi Gamesilla tärkeintä on urheilijoidemme, sidosryhmiemme, yleisömme, vapaaehtoistemme sekä työntekijöidemme terveys ja turvallisuus. Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaamme. Tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Huolehdimme alueen hygieniasta ja mahdollistamme turvavälien säilyttämisen. Huolehdithan kuitenkin myös itse, ettet saavu paikalle kipeänä, pyrit pitämään muihin turvavälin ja hyödynnät alueella olevia käsidesi -pisteitä.

Saapuminen stadionille ja pysäköinti

Paavo Nurmen stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Urheilupuistossa keskustan ja Aurajoen kupeessa. Paavo Nurmi Games suosittelee urheilukansaa saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Molemmilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku tapahtuu Martin koulun puoleiselta portilta. Portit aukeavat tapahtuma-alueelle klo 15:30 ja lajit alkavat klo 17:00 ja päättyvät noin klo 21:00

Paikalle pääsee myös kätevästi Fölin busseilla ja Föli-fillareilla, ja matkayhteydet voi tarkistaa täältä! Rautatieasemalta matkaa stadionille on kävellen noin 1,5 kilometriä ja linja-autoasemalta 2 kilometriä.

Mikäli saavut paikalle autolla, suosittelemme jättämään auton Turun keskustan pysäköintialueelle. Stadionin läheisyydessä pysäköintitilaa on hyvin rajallisesti. Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallinen määrä osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuman aikana ei ole läpiajoa Sirkkalankadulta Itäiselle Rantakadulle.

Tapahtuma-alue ja kulku stadionilla

Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Valtion Virastotalon (Itsenäisyydenaukio 2, Turun Kaupunginteatterin takana) ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä. Stadionille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon. Kulku pääkatsomoon (A, B ja VIP) tapahtuu ainoastaanVirastotalon puoleiselta portilta. C ja D katsomoihin kulku tapahtuu molemmilta porteilta.

Tapahtuma-alueella on 5 eri katsomokategoriaa. VIP, A ja B kategoriat sijaitsevat pääkatsomossa ja pääkatsomoalueelle pääsee vain VIP, A ja B-katsomolipuilla. C-katsomo sijaitsee takasuoralla ja D-kategorian katsomopaikat sijaitsevat kentän kaarteissa.

Huomioithan, että tänä vuonna pääsylippuja ei ole numeroitu. Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen katsojakokemuksen.

Poikkeusjärjestely

Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaan, ja tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa ja tapahtuma-alueen yleisökapasiteetti on rajattu merkittävästi normaalia enimmäiskapasiteettiä pienemmäksi, mikä mahdollistaa turvallisen liikkumisen stadionilla sopivilla etäisyyksillä. Toivomme myös yleisön huomioivan seuraavat asiat stadionilla:  

  • Ethän saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai koet minkäänlaisia hengitystieoireita.
  • Stadionille otetaan yleisöä rajattu määrä, huomioithan stadionilla liikkuessasi sopivat etäisyydet muihin ihmisiin
  • Käytä käsidesiä stadionille saapuessa, saniteettitiloissa vierailtuasi ja ennen kuin asioit kioskeilla.
  • Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaa ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina välittömästi käytön jälkeen.
  • Viranomaisohjeistuksen mukaan urheilijat ja yleisö on pidettävä erillään, joten kunnioitathan tätä sääntöä, etkä ota lähikontaktia urheilijaan.

Turvallisuustarkastus ja lipuntarkastus portilla

Tapahtuma-alueen sisääntuloporteilla suoritetaan turvallisuustarkastus, ja järjestyksenvalvojat tarkastavat kaikki sisään pyrkivät asiakkaat ja heidän kantamuksensa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle veloituksetta (D-katsomoon). Huomioithan, että porteilla ei ole tänä vuonna lipunmyyntiä.

Kielletyt esineet ja aineet

Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myös lemmikit ovat tapahtuma-alueella kiellettyjä.

Turvallisuustarkastuspisteen yhteydessä toimii narikka, johon kielletyt esineet voi jättää kilpailun ajaksi. Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Lisäksi alueelta löytyy useita vesipisteitä, joista täytät oman juomapullon helposti. Sateenvarjon tuominen alueelle on sallittua.

 Esteettömyys

Martin koulun puoleinen sisääntulo on esteetön ja Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallisesti osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuvia WC-tiloja ja esteetön katsomo D-kategoriassa. Lisäksi A-kategorian katsomon yläosa on esteetön ja sen läheisyydessä on esteetön WC. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa. Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja ja saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

 Palvelut alueella

Yleisöalueella on kattavasti eri ruoka- ja juomamyyntipalveluita, joista voi ostaa herkulliset kisaeväät paikallisilta yrittäjiltä. Alueella on rajatut anniskelualueet ja alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan anniskelualueilla. Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Myyntipalveluissa ja lipunmyynnissä voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomoiden läheisyydessä.

Ympäristö ja vastuullisuus

Paavo Nurmi Games ja Festival on Ekokompassi-tapahtuma. Tapahtumasta löytyy yhteistyökumppanimme Remeon kanssa yhdessä toteutetut kierrätyspisteet, joiden yhteydessä oleva henkilökuntamme avustaa teitä kierrättämään jätteen oikein. Lisäksi alueelta löytyy useita vesipisteitä, joissa voit täyttää oman vesipullosi (huom. muovinen tai pahvinen.) Ympäristö- ja vastuullisuusohjelmaamme voit tutustua tarkemmin alla.

Valokuvaus
Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä. Muista PNG-hashtag: #paavonurmigames

Ensiapu
Suomen Punainen Risti huolehtii yleisön ensiavusta. SPR:n ensiapupiste sijaitsee stadionin takasuoran läheisyydessä. Alueella liikkuu myös SPR:n ensiapupartioita.

Löytötavarat
Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle (Eerikinkatu 40-42 20100 Turku), puh. 0295 445 179.

 

 

 

TAPAHTUMA-ALUE

Tapahtuma-alue

ESTEETTÖMYYS

Martin koulun puoleinen sisääntulo on esteetön ja Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallisesti osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuvia WC-tiloja ja esteetön katsomo D-kategoriassa. Lisäksi A-kategorian katsomon yläosa on esteetön ja sen läheisyydessä on esteetön WC. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja ja saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

YMPÄRISTÖ JA VASTUULLISUUS

Paavo Nurmi Games on Ekokompassi-tapahtuma. Yhdessä voimme tehdä tapahtumasta entistä ympäristöystävällisemmän.

Tavoitteenamme on pienentää tapahtuman ympäristöjalanjälkeä ja järjestämme tapahtumakokonaisuutta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Festivaalin tekijät eli kisatoimisto, yhteistyökumppanit sekä vapaaehtoiset ovat sitoutuneet yhteisiin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden arvoihin, ja tavoitteenamme on pitkäjänteisesti pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä sekä hyödyntää kiertotalouden periaatteita tapahtumantuotannossamme.

PYÖRÄPARKIT Tiesitkö, että yli 90 % turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä Turun keskustasta? Tapahtuma-alueelle kannattaa saapua pyörällä ja jättää pyörä sisääntulojen pyöräparkkeihin. Paikalle pääsee kätevästi myös julkisella liikenteellä joten jätäthän mahdollisuuksien mukaan autosi kotiin.

REMEO-KIERRÄTYSPISTEET Tarjoamme siistin ja ympäristöystävällisen festivaaliympäristön yhteistyössä lajitteluoppaidemme ja Remeon kanssa. Huolehdithan siis roskasi kierrätykseen. Tapahtuma-alueella on 4 kierrätyspistettä, joissa lajitteluoppaamme auttavat yleisöä kierrättämään tapahtumasta aiheutuvan jätteen.

VESIPISTEET Ota mukaan oma tyhjä muovinen vesipullosi, jota voit täyttää tapahtuman aikana! Turun Vesihuolto Oy tarjoaa yleisölle raikasta vettä kahdessa eri vesipisteessä alueella. Vesipisteistä yksi pääkatsomon takana ja toinen takasuoralla.

RUOKA JA JUOMA Paikalliset ruokatoimittajamme tarjoavat yleisölle mahdollisuuden ostaa paikallisesti tuotettuja herkullisia kisaeväitä. Tarjolla on myös kasvisruokavaihtoehtoja. Tiesitkö, että myös Paavo Nurmi oli nuoruusvuosinaan kasvissyöjä? Ruoka ja juoma tarjoillaan biohajoavista tarjoiluastioista, joten kierrätäthän tarjoiluastiasi biojätteeseen!

PN TURKU OY

omistajat_small omistajat_small omistajat_small omistajat_small

YHTEYSTIEDOT

Chairman
Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Marketing and Kalevan kisat 2020
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

turku-loves-sport

Paavo Nurmi Festival

PN TURKU OY

omistajat_small omistajat_small omistajat_small omistajat_small

YHTEYSTIEDOT

Chairman

Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Events and Marketing
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

turku-loves-sport