Paavo Nurmi Games - Yleisölle

YLEISÖINFO

Saapuminen Stadionille ja pysäköinti
Paavo Nurmen Stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Urheilupuistossa Aurajoen kupeessa. Paavo Nurmi Games suosittelee urheilukansaa saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Lajit alkavat klo 17.00 ja päättyvät noin 22.00. Portit tapahtuma-alueelle aukeavat klo 15.30.

Molemmilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Paikalle pääsee myös kätevästi Fölin busseilla ja Föli-fillareilla. Stadionin lähimmät pysäkit ovat 73 Martin Silta, 291 ja 337 Wäinö Aaltosen Museo ja 139 ja 157 Urheilupuisto.

Lähimmät Föli-Fillari pysäkit löytyvät Kaupunginteatterin edustalta ja Martista.

Matkayhteyksiä voi tarkistaa täältä!

Rautatieasemalta matkaa stadionille on kävellen noin 1,5 kilometriä ja linja-autoasemalta 2 kilometriä.

Auto kannattaa suosiolla jättää kotiin ja ulkopaikkakuntalaisia suositellaan jättämään auto Turun keskustan pysäköintialueille. Tapahtumapäivänä yleisölle on varattu pysäköintitilaa rajallisesti Samppalinnanvuoren kentältä, Samppalinnankadulta ja Neisytpolulta. Tapahtuman aikana ei läpiajoa Sirkkalankadulta Itäiselle Rantakadulle.

Kävellen matkaa Kauppatorilta Stadionin sisääntuloporteille on vain noin 1 kilometri. Inva-paikkoja on varattu rajallisesti Martin koulun sisäänkäynnin läheisyyteen.

Turvallisuustarkastus ja lipuntarkastus portilla
Tapahtuma-alueen sisääntuloporteilla suoritetaan turvallisuustarkastus. Järjestyksenvalvojat tarkastavat kaikki sisään pyrkivät asiakkaat ja heidän kantamuksensa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle veloituksetta (D-katsomoon)
Molemmilla sisäänkäynneillä myydään lippuja niin kauan kuin niitä riittää. Suosittelemme hankkimaan lipun ennakkoon.

Katsomoalueet 
Tapahtuma-alueella on 5 eri katsomokategoriaa. VIP, A ja B kategoriat sijaitsevat pääkatsomossa japääkatsomoalueelle pääsee vain VIP, A ja B-katsomolipuilla. C-kategorian liput ovat numeroituja paikkoja takasuoralla ja D-kategorian numeroimattomat katsomopaikat sijaitsevat kentän kaarteissa.

Kielletyt esineet ja aineet
Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myöskään lemmikkejä ei saa tuoda tapahtuma-alueelle. Turvallisuustarkastuspisteen yhteydessä toimii narikka, johon kielletyt esineet voi jättää kilpailun ajaksi. Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Sateenvarjon tuominen alueelle on sallittua.

Esteettömyys
Martin koulun puoleinen sisääntulo on esteetön. Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallisesti osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen.
Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuvia WC-tiloja ja esteetön katsomo D-kategoriassa. Lisäksi A-kategorian katsomon yläosa on esteetön ja sen läheisyydessä on esteetön WC. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja/saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

Palvelut alueella
Yleisöalueella on kattavasti eri ruoka- ja juomamyyntipalveluita, joista voi ostaa herkulliset kisaeväät paikallisilta yrittäjiltä. Alueella on rajatut anniskelualueet ja alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan anniskelualueilla. Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia.

Myyntipalveluissa ja lipunmyynnissä voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä.

WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomoiden läheisyydessä.

Ympäristö ja vastuullisuus
Paavo Nurmi Games ja Festival on Ekokompassi-tapahtuma. Tavoitteenamme on pienentää tapahtuman ympäristöjalanjälkeä ja järjestämme Festivaalia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Festivaalin tekijät eli kisatoimisto, yhteistyökumppanit, vapaaehtoiset ovat sitoutuneet yhteisiin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden arvoihin ja tavoitteenamme on pitkäjänteisesti pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä sekä hyödyntää kiertotalouden periaatteita tapahtumantuotannossamme.

Tarjoamme siistin ja ympäristöystävällisen festivaaliympäristön yhteistyössä lajitteluoppaidemme ja Remeon kanssa. Huolehdithan siis roskasi kierrätykseen!

Valokuvaus
Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä.
Muista PNG-hashtag: #paavonurmigames

Ensiapu
Suomen Punainen Risti huolehtii yleisön ensiavusta. SPR:n ensiapupiste sijaitsee stadionin takasuoran läheisyydessä. Alueella liikkuu myös SPR:n ensiapupartioita.

Löytötavarat
Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle (Eerikinkatu 40-42 20100 Turku), puh. 0295 445 179.

YMPÄRISTÖ JA VASTUULLISUUS

Paavo Nurmi Games on Ekokompassi-tapahtuma! Yhdessä voimme tehdä tapahtumasta entistä ympäristöystävällisemmän

PYÖRÄPARKIT Tiesitkö, että yli 90 % turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä Turun keskustasta? Tapahtuma-alueelle kannattaa saapua pyörällä ja jättää pyörä sisääntulojen pyöräparkkeihin.

REMEO-KIERRÄTYSPISTEET Tapahtuma-alueella on 4 kierrätyspistettä, joissa lajitteluoppaamme auttavat yleisöä kierrättämään tapahtumassa aiheutuvan jätteen.

VESIPISTEET Ota mukaan oma tyhjä vesipullosi, jota voit täyttää tapahtuman aikana! Turun Vesihuolto Oy tarjoaa yleisölle raikasta vettä kahdessa eri vesipisteessä alueella, yksi pääkatsomon takana ja yksi takasuoralla.

RUOKA JA JUOMA Paikalliset ruokatoimittajamme tarjoavat yleisölle mahdollisuuden ostaa paikallisesti tuotettuja herkullisia kisaeväitä. Tarjolla on myös kasvisruokavaihtoehtoja. Tiesitkö, että myös Paavo Nurmi oli nuoruusvuosinaan kasvissyöjä? Ruoka ja juoma tarjoillaan ympäristöystävällisistä tarjoiluastioista ja saat muovituopin virvokkeesi kanssa erillisestä pyynnöstä. Näin vähennämme yhdessä muovijätettä!

PN TURKU OY

omistajat_small omistajat_small omistajat_small omistajat_small

YHTEYSTIEDOT

Chairman
Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Marketing and Kalevan kisat 2020
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

turku-loves-sport

Paavo Nurmi Festival

PN TURKU OY

omistajat_small omistajat_small omistajat_small omistajat_small

YHTEYSTIEDOT

Chairman

Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Events and Marketing
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

turku-loves-sport