Paavo Nurmi Games - Yleisölle

Toimintaohjeet & poikkeusjärjestelyt stadionilla

Meille Paavo Nurmi Gamesilla tärkeintä on urheilijoiden, yleisön, vapaaehtoisten sekä työntekijöiden terveys ja turvallisuus. Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaamme. Tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Huolehdimme alueen hygieniasta ja mahdollistamme turvavälien säilyttämisen.

Toivomme yleisön huomioivan seuraavat asiat stadionilla

 • Saavuthan alueelle kasvomaskin kanssa ja käytätähän kasvomaskia stadionilla asioidessasi. Tapahtumassa on maskinkäyttövelvoite (pois lukien ruokailut).
 • Ethän saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai koet minkäänlaisia hengitystieoireita.
 • Stadionille otetaan yleisöä rajattu määrä, huomioithan stadionilla liikkuessasi riittävät (2m) etäisyydet muihin ihmisiin.
 • Käytäthän käsidesiä stadionille saapuessasi ja aina yleisöpalveluita käyttäessäsi, kuten saniteettitiloissa vierailtuasi ja kun asioit kioskeilla. Stadionilta löytyy useita käsidesi-pisteitä.
 • Noudatathan hyvää yskimishygieniaa yskimällä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Hävitä nenäliina välittömästi käytön jälkeen. Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaan ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina välittömästi käytön jälkeen.
 • Vältäthän tarpeetonta liikkumista tapahtuma-alueella.
 • Ruokaile mahdollisuuksien mukaan omalla paikallasi.
 • Noudatathan stadionilla annettuja toimintaohjeita sekä työntekijöiden antamia (?) ohjeita. Kiitämme yleisöä kärsivällisyydestä ja pahoittelemme rajoitustoimien mahdollisesti aiheuttamaa vaivaa ja viivästystä.
 • Liput myynnissä vain ennakkoon, ei porttimyyntiä.
 • Seuraathan stadionille saapuessasi oman katsomolohkosi opasteita. VIP- ja pääkatsomoon kuljetaan Valtion Virastotalon (Paavo Nurmen puistotie) pääporteilta. Lue lisää alta.
 • Kunnioitathan tapahtuman artisteja, urheilijoita, etkä ota lähikontaktia urheilijaan. Urheilijat ja yleisö pidetään tapahtumassa toisistaan erillään.

Stadionille saapuminen ja kulkureitit katsomoon

Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Paavo Nurmen puistotiellä Valtion Virastotalon takana (Itsenäisyydenaukio 2 Turun Kaupunginteatterin vieressä) Paavo Nurmen Puistotiellä ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä. Stadionille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon. Kulku pääkatsomoon (A, B ja VIP) tapahtuu ainoastaan Virastotalon puoleiselta portilta. C ja D katsomoihin kulku tapahtuu molemmilta porteilta.

Tapahtuma-alueella on 5 eri katsomokategoriaa. VIP, A ja B kategoriat sijaitsevat pääkatsomossa ja pääkatsomoalueelle pääsee vain VIP-passilla sekä A ja B-katsomolipuilla. C-katsomo sijaitsee takasuoralla ja D-kategorian katsomopaikat sijaitsevat kentän kaarteissa.

Huomioithan, että pääsylippuja ei ole numeroitu. Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen katsojakokemuksen.

Paavo Nurmen stadionilla käytössä olevat toimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

 1. Paavo Nurmi Games kuuluu Clean and Safe Turku -ohjelmaan.
 2. Käsidesiä yleisön saatavilla kattavasti eri puolilla stadionia, yleisöpalveluissa ja kulkureiteillä.
 3. Katsomoissa osa istumapaikoista on rajattu pois käytöstä riittävien etäisyyksien varmistamiseksi.
 4. Stadionin yleisöpalveluissa tehostettu siivous kosketuspintojen osalta. Siivouksessa on käytössä tehokkaat desinfektoivat siivousaineet.
 5. Maskipakko tapahtuman henkilökunnalla ja palvelukumppaneilla, kuten järjestyksenvalvonta, ravintolapalvelut.
 6. Tapahtuman vapaaehtoisten, työntekijöiden ja palvelutuottajien työ- ja taukotiloissa rajattu henkilömäärää. Eri ryhmille osoitettu erilliset taukotilat.
 7. Aktiivinen turvallisuusviestintä ennakkoon tapahtuman omissa kanavissa; lehti-ilmoitukset, verkkosivut ja sosiaalinen media.
 8. Kuulutukset ja videotauluohjeet stadionilla.
 9. Kattava ohjeistus toimenpidesuosituksista ympäri stadionia (kyltit, videotaulut, käsiohjelma, katsomomerkinnät).
 10. Tapahtuman liput ovat myynnissä vain ennakkoon. Ei porttimyyntiä ruuhkien välttämiseksi.
 11. Eri katsomolohkoihin opastetut kulkureitit kahdelta pääportilta. Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen katsojakokemuksen.
 12. Tapahtuman järjestyksenvalvontaa ja katsomo-oppaita on ohjeistettu tarvittaessa huomauttamaan turvaväleistä.
 13. Kasvomaskeja myynnissä kaikissa myyntipisteissä sekä yleisöinfossa.
 14. Urheilijat pidetään erillään yleisöstä ja urheilijat kohtaavat vain tarpeelliseksi katsottua tapahtuman henkilökuntaa.
 15. Stadionin sisätiloihin on pääsy vain välttämättömillä henkilöillä. Kulkuoikeudet on merkitty eri ryhmien kulkulupiin.

Clean and Safe Turku -ohjelman kulttuuri- ja tapahtumatoimijat ovat sitoutuneet seuraaviin toimenpiteisiin taatakseen turvallisen vierailun kävijöille:

 1. Asiakaspalveluhenkilökunnan perehdytys
  Henkilökunta on perehdytetty ajankohtaisiin koronaturvallisuusohjeisiin.
 2. Viestintä asiakkaille
  Asiakkaiden ohjeistaminen koronaturvallisesta vierailusta tehdään ennen tilaisuutta (ei sairaana paikalle, suositaan digitaalisia lippuvarauksia ja korttimaksuja, saliin menoajat jne.).
 3. Opastus paikan päällä
  Henkilökuntaa on varattu riittävästi mm. ohjeistamaan turvaväleistä. Riittävän väljät tilat jonotuksessa.
 4. Kävijähallinta
  Turvavälien pitäminen kaikissa tiloissa. Turvavälimerkit.
 5. Käsihygienia
  Asiakkaita ohjataan pitämään käsihygieniasta huolta ja käsienpesu- ja desinfiointipisteitä on riittävästi.
 6. Tehostetu siivous
  Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia.

Lue lisää www.cleanandsafeturku.fi

Tapahtumat-ajat & lajiohjelma päivittäin

Maanantai 7.6.2021 klo 19.00-22.00 (portit auki yleisölle klo 17.30)

Miehet: 400m aidat, kolmiloikka, kiekko

Kansalliset lajit : 400m, 800m B ja C erät, seiväs

Naiset: 800m, 3000m esteet, pituus, keihäs

Kansalliset lajit: 400m

Tiistai 8.6.2021 klo 17.30-22.00 (portit auki yleisölle klo 16.30)

Miehet: 100m, 800m, 110m aidat, 3000m esteet, pituus, moukari, keihäs

Naiset: 100m, 100m aidat, moukari, korkeus, seiväs, kolmiloikka

Yleisöinfo

Tapahtuma-ajat:

Maanantai 7.6. klo 19-22 (portit auki yleisölle klo 17.30)

Tiistai 8.6. klo 17.30-22 (portit auki yleisölle klo 16.30)

Saapuminen stadionille ja pysäköinti

Paavo Nurmen stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Urheilupuistossa keskustan ja Aurajoen kupeessa. Paavo Nurmi Games suosittelee urheilukansaa saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Molemmilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku tapahtuu Martin koulun puoleiselta portilta. Portit aukeavat tapahtuma-alueelle ma 7.6. klo 17.30 ja lajit alkavat klo 19. Tiistaina 8.6. portit aukeavat klo 17.30 ja lajit alkavat klo 17.30. Lajit päättyvät molempina päivinä noin klo 22.

Paikalle pääsee myös kätevästi Fölin busseilla ja Föli-fillareilla, ja matkayhteydet voi tarkistaa täältä! Rautatieasemalta matkaa stadionille on kävellen noin 1,5 kilometriä ja linja-autoasemalta 2 kilometriä.

Mikäli saavut paikalle autolla, suosittelemme jättämään auton Turun keskustan pysäköintialueelle. Stadionin läheisyydessä pysäköintitilaa on hyvin rajallisesti. Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallinen määrä osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuman aikana ei ole läpiajoa Sirkkalankadulta Itäiselle Rantakadulle.

Tapahtuma-alue ja kulku stadionilla

Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Paavo Nurmen puistotiellä Valtion Virastotalon takana (Itsenäisyydenaukio 2 Turun Kaupunginteatterin vieressä) Paavo Nurmen Puistotiellä ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä. Stadionille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon (Voisiko/pitäisikö tätä korostaa enemmän?) Kulku pääkatsomoon (A, B ja VIP) tapahtuu ainoastaan Virastotalon puoleiselta portilta. C ja D katsomoihin kulku tapahtuu molemmilta porteilta.

Tapahtuma-alueella on 5 eri katsomokategoriaa. VIP, A ja B kategoriat sijaitsevat pääkatsomossa ja pääkatsomoalueelle pääsee vain VIP -passilla sekä A ja B-katsomolipuilla. C-katsomo sijaitsee takasuoralla ja D-kategorian katsomopaikat sijaitsevat kentän kaarteissa.

Huomioithan, että tänä vuonna pääsylippuja ei ole numeroitu. Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen katsojakokemuksen.

Turvallisuustarkastus ja lipuntarkastus portilla

Tapahtuma-alueen sisääntuloporteilla suoritetaan turvallisuustarkastus, ja järjestyksenvalvojat tarkastavat kaikki sisään pyrkivät asiakkaat ja heidän kantamuksensa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan Ticketmasterin lapsilipulla vanhemman seurassa veloituksetta. Huomioithan, että porteilla ei ole tänä vuonna lipunmyyntiä.

Lapsiliput

Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan Ticketmasterin lapsilipulla vanhemman seurassa veloituksetta. Lapsilipun voit lunastaa Ticketmasterissa lippuostoksesi yhteydessä.

Kielletyt esineet ja aineet

Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myös lemmikit ovat tapahtuma-alueella kiellettyjä.

Turvallisuustarkastuspisteen yhteydessä toimii narikka, johon kielletyt esineet voi jättää kilpailun ajaksi. Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Alueelta löytyy useita vesipisteitä, joista täytät oman juomapullon helposti. Sateenvarjon tuominen alueelle on sallittua.

Palvelut alueella

Yleisöalueella on kattavasti eri ruoka- ja juomamyyntipalveluita, joista voi ostaa herkulliset kisaeväät paikallisilta yrittäjiltä. Alueella on rajatut anniskelualueet ja alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan anniskelualueilla. Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Myyntipalveluissa ja lipunmyynnissä voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomoiden läheisyydessä. Käsienpesupisteet / -desinfiointipisteet löytyvät WC-tilojen läheisyydestä.

Valokuvaus

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä. Muista PNG-hashtag: #paavonurmigames

Ensiapu

Suomen Punainen Risti huolehtii yleisön ensiavusta. SPR:n ensiapupiste sijaitsee stadionin takasuoran läheisyydessä. Alueella liikkuu myös SPR:n ensiapupartioita.

Löytötavarat

Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle (Eerikinkatu 40-42 20100 Turku), puh. 0295 445 179.

Aluekartta

Tapahtuma-alue

Esteettömyys

Martin koulun puoleinen sisääntulo on esteetön ja Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallisesti osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuvia WC-tiloja ja esteetön katsomo D-kategoriassa. Lisäksi A-kategorian katsomon yläosa on esteetön ja sen läheisyydessä on esteetön WC. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa. Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja ja / saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

Ympäristö ja vastuullisuus

Paavo Nurmi Games ja Festival on Ekokompassi-tapahtuma. Tapahtumasta löytyy yhteistyökumppanimme Remeon kanssa yhdessä toteutetut kierrätyspisteet, joiden yhteydessä oleva henkilökuntamme avustaa teitä kierrättämään jätteen oikein. Lisäksi alueelta löytyy useita vesipisteitä, joissa voit täyttää oman vesipullosi (huom. muovinen tai pahvinen.)

Yhdessä voimme tehdä tapahtumasta entistä ympäristöystävällisemmän. Näin voit vaikuttaa:

PYÖRÄPARKIT Tiesitkö, että yli 90 % turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä Turun keskustasta? Tapahtuma-alueelle kannattaa saapua pyörällä ja jättää pyörä sisääntulojen pyöräparkkeihin. Paikalle pääsee kätevästi myös julkisella liikenteellä joten jätäthän mahdollisuuksien mukaan autosi kotiin.

REMEO-KIERRÄTYSPISTEET Tarjoamme siistin ja ympäristöystävällisen festivaaliympäristön yhteistyössä lajitteluoppaidemme ja Remeon kanssa. Huolehdithan siis roskasi kierrätykseen. Tapahtuma-alueella on 4 kierrätyspistettä, joissa lajitteluoppaamme auttavat yleisöä kierrättämään tapahtumasta aiheutuvan jätteen.

VESIPISTEET Ota mukaan oma tyhjä muovinen vesipullosi, jota voit täyttää tapahtuman aikana! Turun Vesihuolto Oy tarjoaa yleisölle raikasta vettä kahdessa eri vesipisteessä alueella. Vesipisteistä yksi pääkatsomon takana ja toinen takasuoralla.

RUOKA JA JUOMA Paikalliset ruokatoimittajamme tarjoavat yleisölle mahdollisuuden ostaa paikallisesti tuotettuja herkullisia kisaeväitä. Tarjolla on myös kasvisruokavaihtoehtoja. Tiesitkö, että myös Paavo Nurmi oli nuoruusvuosinaan kasvissyöjä? Ruoka ja juoma tarjoillaan biohajoavista tarjoiluastioista, joten kierrätäthän tarjoiluastiasi biojätteeseen!

Vastuullisuusohjelmaamme voit tutustua tarkemmin paavonurmigames.fi/vastuullisuus

PN TURKU OY

YHTEYSTIEDOT

Chairman
Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Marketing
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

 

turku-loves-sport

Paavo Nurmi Festival

PN TURKU OY

 

omistajat_small omistajat_small omistajat_small omistajat_small

 

YHTEYSTIEDOT

Chairman

Ilkka Kanerva

CEO
Jari Salonen
+358 50 062 7973
jari.salonen@paavonurmigames.fi

Meeting Vice director
Harri Halme
+358 40 754 5104
harri.halme@paavonurmigames.fi

Athlete Liaison
Arttu Salonen
+358 50 590 5519
arttu.salonen@paavonurmigames.fi

Head of Events and Marketing
Veera Sahlberg
+358 44 545 7210
veera.sahlberg@paavonurmigames.fi

turku-loves-sport